Antena 3 CNN Externe O femeie de 82 de ani va pleca în spațiu alături de Jeff Bezos: ”Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus”

O femeie de 82 de ani va pleca în spațiu alături de Jeff Bezos: ”Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus”

Wally Funk, o femeie în vârstă de 82 de ani, va pleca în spațiu alături de Jeff Bezos, devenind cea mai în vârstă persoană care călătorește în spațiu.

O femeie de 82 de ani va pleca în spațiu alături de Jeff Bezos: ”Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus”
Sursa foto: Instagram/ Jeff Bezos
de Andreea Ştefan    |    01 Iul 2021   •   20:42

Călătoria în spațiu va avea loc pe data de 20 iulie, cu un zbor al companiei lui Jeff Bezos, Blue Origin.

Wally Funk va pleca în spațiu alături de Jeff Bezos, de fratele său, Mark Bezos, și de câștigătorul unei licitații al cărui nume nu a fost încă dezvăluit.

Femeia în vârstă de 82 de ani a făcut parte, în anii 60, din programul privat "Mercury 13", în care un grup de 13 femei au trecut prin aceleași probe pe care le-au dat și astronauţii bărbați selectați în cadrul programului Mercury al NASA pentru a trimite primii americani în spațiu.

”Mi-au spus că am făcut treaba mai bine şi mai repede decât oricare dintre bărbaţi.

Am spus că vreau să fiu astronaut. Dar nimeni nu a vrut să mă ia. Nu credeam că voi merge vreodată acolo-sus. Voi iubi fiecare secundă”, a spus Wally într-un video postat pe contul de Instagram al lui Jeff Bezos.

Wally Funk a devenit prima femeie inspector a agenţiei americane de aviaţie, FAA.

Aceasta a acumulta, ca pilot, 19.600 de ore de zbor, informează Digi24.

View this post on Instagram

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

Un loc pentru o călătorie în spațiu cu Jeff Bezos, vândut cu 28 de milioane de dolari la licitație

Un bogat şi fericit câştigător a plătit 28 de milioane de dolari pentru un loc scos la licitaţie pentru a-l însoţi pe Jeff Bezos în primul zbor de turism spaţial al societăţii Blue Origin, care se va desfăşura pe 20 iulie.

Câștigătorul, a cărui identitate nu va fi cunoscută decât peste câteva săptămâni, s-a plasat în fața altor 20 de concurenți la această licitație online care a durat circa zece minute.

Prețul de plecare pentru acest loc, alături de fondatorul Amazon, de fratele său și un al patrulea turist, era de 4,8 milioane de dolari.

Suma de 28 de milioane de dolari va ajunge la o fundaţie creată de Blue Origin pentru încurajarea tinerilor să se dedice profesiilor ştiinţifice.

×
Subiecte în articol: femeie 82 ani spatiu Jeff Bezos
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close