Antena 3 CNN Externe Femeile din UE câştigă cu 16% mai puţin decât bărbaţii

Femeile din UE câştigă cu 16% mai puţin decât bărbaţii

Femeile din UE câştigă cu 16% mai puţin decât bărbaţii
Sursa foto: Foto: lerablog.org
28 Feb 2014   •   23:50

Comisia Europeană arată că femeile din Europa lucrează în continuare 59 de zile "gratis", în condiţiile în care diferenţa medie între venitul orar al lor şi cel al bărbaţilor, la nivelul UE, a rămas la aproximativ 16 la sută.

În România, diferenţa salarială între bărbaţi şi femei, 9,7%, este sub media europeană şi în scădere.

"Ziua europeană a egalităţii salariale ne reaminteşte faptul că femeile se confruntă în continuare cu inegalităţi în ceea ce priveşte condiţiile de remunerare pe piaţa muncii. În ultimii ani, diferenţele salariale au înregistrat diminuări nesemnificative. Mai rău încă, tendinţa uşor descrescătoare din ultimii ani este în mare parte efectul crizei economice, din cauza căreia veniturile bărbaţilor au scăzut, iar veniturile femeilor nu au înregistrat o creştere", spune Viviane Reding, vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar UE pentru justiţie, potrivit Mediafax.

Conform comisarului UE, salariu egal la muncă egală reprezintă unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii, însă, din păcate, acesta nu este încă o realitate pentru femeile din Europa.

"După anii în care nu s-a acţionat, a venit momentul schimbării. În prezent, Comisia Europeană elaborează o iniţiativă de natură să producă schimbarea, astfel încât în viitorul apropiat nu va mai fi necesară o Zi a egalităţii salariale", a adăugat Reding, citată într-un comunicat de vineri al CE.

×
Subiecte în articol: salariu
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close