Antena 3 CNN Externe O fetiţă româncă este singura elevă a şcolii de pe insula Capraia din Italia

O fetiţă româncă este singura elevă a şcolii de pe insula Capraia din Italia

Alessia, o fetiţă de 12 ani, cu părinţi români, din Italia, a rămas singura elevă a şcolii de pe insula pe care locuieşte.

O fetiţă româncă este singura elevă a şcolii de pe insula Capraia din Italia
Sursa foto: Arhivă personală
de Naty Badea    |    22 Ian 2022   •   20:55

Deşi situaţia este una neobişnuită, Alessia vede partea plină a paharului. Este fericită pentru că atenţia profesorilor se îndreaptă doar asupra ei.

Alessia Vrânceanu locuieşte alături de părinţii ei pe insula Capraia din arhipelagul toscan, situată la aproximativ 60 de kilometri de oraşul de pe coasă Livorno şi la 30 de kilometri de insula Corsica.

În total, insula Capraia are o populaţie de 376 de oameni. Alessia a rămas singura elevă a şcolii unde învaţă, după ce colega şi prietena ei Jessica, s-a mutat anul trecut în România.

Acum, ea învaţă în sistem online în cea mai mare parte a timpului şi merge la Livorno o săptămână pe lună, într-o clasă cu 20 de copii.

Ca orice copil de vârsta ei, Alessia îşi împarte timpul între şcoală şi joacă, iar dacă la şcoală este singură, în timpul liber prietenii sunt alături de ea.

Pentru că tatăl ei face scufundări, şi Alessia a prins gustul explorării lumii marine. Alessia iubeşte şi dansul, şi alpinismul. Deşi insula Capraia este locul unde s-a năcut şi a trăit, Alessia trebuie să se mute pe continent.

Până atunci, fetiţa va continua să se bucure de peisajul de pe insulă, alături de tatăl şi bunicii săi.

×
Subiecte în articol: Italia Capraia Livorno
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close