Antena 3 CNN Externe O fostă vedetă de fotbal american a ucis cinci persoane şi apoi s-a sinucis. La Washington, preşedintele Biden cere Congresului limitarea accesului la arme de foc

O fostă vedetă de fotbal american a ucis cinci persoane şi apoi s-a sinucis. La Washington, preşedintele Biden cere Congresului limitarea accesului la arme de foc

Bărbatul care a ucis cinci persoane în statul american Carolina de Sud şi apoi s-a sinucis, joi dimineaţa, a fost identificat drept fostul jucător NFL Phillip Adams, au declarat surse la curent cu ancheta, citate de presa internaţională.

O fostă vedetă de fotbal american a ucis cinci persoane şi apoi s-a sinucis. La Washington, preşedintele Biden cere Congresului limitarea accesului la arme de foc
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    08 Apr 2021   •   20:15

Fostul jucător de fotbal american s-a sinucis cu o armă de calibrul 45. Victimele sala sunt medicul Robert Lesslie, soţia acestuia, doi nepoţi şi un alt bărbat.

Părinţii lui Phillip Adams au fost pacienţi ai medicului ucis. Crimele au fost comise miercuri după-amiază. Poliţia a exclus eventuali complici.

În vârstă de 33 de ani, Phillip Adams, a jucat în 78 de meciuri din NFL, timp de cinci sezoane, la şase echipe.

La Washington, preşedintele Biden face apel la Congres să limiteze accesul la arme de foc

Preşedintele american Joe Biden s-a angajat, joi, să întreprindă "măsurile de bun simţ" pentru limitarea accesului la arme de foc, după două crime în masă recente, care au avut loc în SUA în mai puţin de o săptămână. 

Biden şi-a reînnoit apelul la interzicerea posesiei private a armelor de asalt şi cu mare capacitate de foc.

El a solicitat Senatului american să adopte proiectele de lege votate în Camera Reprezentanţilor, care ar elimina lacunele din legislaţia actuală în ceea ce priveşte verificările care se fac la achiziţia de arme.

"Nu doresc să mai întârzii nici măcar un minut, ce să mai vorbesc de o oră, măsurile de bun simţ care vor salva vieţi în viitor şi să cer membrilor Camerei şi Senatului să acţioneze. Nu este o problemă care ţine de agenda unui partid. Este o problemă americană. Vieţi americane. Şi trebuie să acţionăm", a spus Biden, amintind că, pe vremea când era senator democrat, în 1994, a contribuit la impunerea unei interdicţii asupra armelor de asalt, care a expirat 10 ani mai târziu.

Discursul lui Biden vine la o zi după ce 10 oameni au fost împuşcaţi mortal într-un magazin din Colorado şi după ce, săptămâna trecută, alte 8 persoane au fost omorâte prin împuşcare în mai multe saloane de masaj. 

Angajamentul lui Biden pare unul dificil de îndeplinit. Dreptul de a purta armă le este garantat americanilor de cel de-al Doilea Amendament al Constituţiei Americane.

Republicanii nu sunt favorabili restricţionării accesului la arme de foc iar legislaţia vizată de Biden are nevoie de 60 de voturi în Senat, în contextul în care paritatea republicani-democraţi este 50-50, cu un vot din partea vice-preşedintelui, care poate înclina balanţa în caz de egalitate.

×
Subiecte în articol: Phillip Adams Joe Biden arme
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close