Antena 3 CNN Externe Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola

Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola

Fidel Castro propune SUA o colaborare în lupta contra virusului Ebola
de S.T.    |    18 Oct 2014   •   22:57

Liderul cubanez Fidel Castro a propus sâmbătă Statelor Unite o colaborare în lupta contra virusului Ebola, cu scopul de a evita o epidemie pe continent, relatează presa cubaneză, citată de AFP.

"Vom colabora cu plăcere cu personalul american referitor la această problemă", a afirmat Fidel Castro, în vârstă de 88 de ani, retras de la putere în 2006 din motive de sănătate.

"Înţelegem că doar prin abordarea acestei probleme la cel mai înalt nivel de pregătire vom reuşi să protejăm poporul nostru şi naţiunile din America Latină, să evităm o epidemie de Ebola", a adăugat el.

Obama îi îndeamnă pe cetăţenii americani să "nu cedeze isteriei sau temerilor" privind Ebola

În pofida dificultăţilor sale economice, Cuba s-a implicat activ în lupta contra virusului Ebola trimiţând în Africa, pe 1 octombrie, 165 de experţi din domeniul sănătăţii.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a cel puţin 4.555 de persoane dintre cele 9.216 cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

×
Subiecte în articol: Fidel Castro Ebola
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close