Antena 3 CNN Externe Fizicianul Stephen Hawking, internat în urma unei infecţii

Fizicianul Stephen Hawking, internat în urma unei infecţii

Fizicianul Stephen Hawking, internat în urma unei infecţii
Sursa foto: Stephen Hawking
22 Apr 2009   •   10:40

Celebrul om de ştiinţă britanic, Stephen Hawking, a fost internat la spital din cauza unei infecţii. Fizicianul, în vârstă de 67 de ani, este acum în grija medicilor de la o clinică din Cambridge.

Familia acestuia a anunţat că infecţia din zona pieptului se va vindeca complet, iar omul de ştiinţă îşi va putea contiua cercetările.

Astrofizicianul Stephen Hawking este aproape complet paralizat din cauza unei maladii neuromotorii degenerative. El a fost internat, luni, în spital, în stare gravă, au anunţat reprezentanţii Universităţii Cambridge, citaţi de AFP.

"Profesorul Hawking este ţinut sub observaţie de către personalul medical al spitalului din Addenbrooke. El se simte confortabil, iar familia lui abia aşteaptă să îşi revină complet", se arată într-un comunicatr emis de reprezentanţii Universităţii din Cambridge.

Starea de sănătate a celebrului astrofizician s-a înrăutăţit în ultimele două săptămâni. Din cauza unei infecţii pulmonare, Stephen Hawking a fost nevoit să-şi anuleze prelegerea pe care trebuia s-o susţină la Universitatea de stat din Arizona.

Hawking a rămas paralizat încă de la vârsta de 22 de ani, se deplasează într-un scaun cu rotile şi comunică prin intermediul unui computer şi al unui sintetizator vocal. Acest lucru nu l-a împiedicat, însă, să devină unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă pe plan mondial.

Fizicianul este celebru pentru lucrările sale din domeniul găurilor negre şi al gravitaţiei, fiind şi autorul cărţii "Scurtă istorie a timpului", una dintre celel mai populare şi accesibile cărţi ştiinţifice.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Stephen Hawking internat infectie
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close