Antena 3 CNN Externe Fonduri insuficiente pentru lupta împotriva Ebola. ONU are numai 100.000 de dolari din cele 20 de milioane promise

Fonduri insuficiente pentru lupta împotriva Ebola. ONU are numai 100.000 de dolari din cele 20 de milioane promise

Fonduri insuficiente pentru lupta împotriva Ebola. ONU are numai 100.000 de dolari din cele 20 de milioane promise
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Oct 2014   •   12:05

Fondul Naţiunilor Unite destinat luptei împotriva virusului Ebola nu dispune decât de 100.000 de dolari şi nu de 20 de milioane, cât a anunţat secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, relatează New York Times. Suma necesară luptei împotriva Ebola se ridică la un miliard de dolari.

Cele 20 de milioane anunţate presei de Ban Ki-moon reprezintă de fapt totalul promisiunilor de ajutor şi nu bani reali. Dintre statele care au promis fonduri pentru această cauză, numai Columbia a plătit partea sa, de 100.000 de dolari.

Chiar dacă cei 20 de milioane de dolari vor fi plătiţi, suma este încă departe de cea de un miliard de dolari pe care ONU o consideră necesară pentru a lupta eficient împotriva acestei epidemii.

Donatorii au contribuit deja, cu bani lichizi sau în natură, la diversele programe specifice ale ONU. Suma totală se ridică la 376 de milioane de dolari.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a 4.493 de persoane dintre cele 8.997 de cazuri înregistrate în şapte ţări (Liberia, Sierra Leone, Guineea, Nigeria, Senegal, Spania şi SUA), potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), publicat la Geneva.

 

 

×
Subiecte în articol: Ebola virus ebola epidemie ebola
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close