Antena 3 CNN Externe Forumul bogaţilor lumii de la Davos începe astăzi. Ce subiecte se află pe agenda întâlnirii

Forumul bogaţilor lumii de la Davos începe astăzi. Ce subiecte se află pe agenda întâlnirii

Forumul bogaţilor lumii, celebra întâlnire de la Davos, începe astăzi. Magnaţii care participă vor vorbi despre efectele războiului, la reuniunile la care nu participă niciunul dintre oligarhii ruşi.

Forumul bogaţilor lumii de la Davos începe astăzi. Ce subiecte se află pe agenda întâlnirii
Sursa foto: Twitter/ Bloomberg
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2022   •   10:54

După doi ani de pauză din cauza pandemiei, elita politică şi economică mondială revine la Davos, pentru un forum care va fi dominat în mare parte de războiul din Ucraina, transmite AFP.

La finele anului trecut, organizatorii Forumului economic mondial au anunţat că o reuniune cu participare fizică se va desfăşura în staţiunea montană Davos, în perioada 22-26 mai, după mai multe ediţii care au avut loc online din cauza pandemiei.

Ultima reuniune cu participare fizică a Forumului economic mondial a avut loc în staţiunea de ski elveţiană în luna ianuarie 2020. Atunci participanţii începeau să se îngrijoreze de misterioasa epidemie din China, dar erau interesaţi mai mult de schimbul de replici dintre preşedintele SUA, Donald Trump şi Greta Thunberg.

Cei mai puternici oameni ai Planetei, reprezentanții celor mai bogate țări ale lumii, se vor afla față în față în Elveția, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Contextul este unul extrem de delicat, marcat de războiul din Ucraina și de criza economică globală.

Forumul este reluat cu prezenţă fizică după doi ani de pauză, din cauză pandemiei de COVID. Pentru prima dată, niciun oficial şi nicio companie din Rusia nu sunt invitaţi la evenimentul din Elveția. Între participanţi se află peste 50 de lideri de state şi de guverne şi alţi 300 de reprezentanţi guvernamentali. În total, peste 2.500 de persoane sunt aşteptate să participe la evenimentul de la Davos, faţă de cei 3.000 de participanţi din ianuarie 2020.

Invazia Rusiei din Ucraina va domina, fără îndoială, multe dintre conversaţiile care vor avea loc în staţiunea din Alpii elveţieni. Se vor căuta soluţii pentru criza combustibililor, anunţata criza alimentară, despre securitatea globală şi reconstrucţia Ucrainei, odată ce războiul se va încheia.

Şi schimbările climatice sau pandemia de coronavirus sunt pe pe agenda de la Davos. Programul zilei de astăzi include un discurs al presedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski. Acesta va avea o intervenţie on-line.

De asemenea, vor fi discuţii despre ce urmează pentru Rusia și impactul mai larg al izolării sale asupra economiei globale, deoarece țara este izolată ca răspuns la războiul din Ucraina.

Forțele aeriene elvețiene vor zbura deasupra locului unde are loc acest eveniment, pentru a asigura menținerea unei zone de interdicție aeriană. De asemenea, pentru securitatea elitei globale, Elveția a oferit 5.000 de membri ai armatei sale pentru a ajuta forțele de poliție locale în timpul întâlnirii anuale WEF din acest an.

×
Subiecte în articol: davos forum intalnire
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close