Antena 3 CNN Externe Fost oficial militar SUA: Ar putea fi târziu pentru a opri Iranul nuclear

Fost oficial militar SUA: Ar putea fi târziu pentru a opri Iranul nuclear

Fost oficial militar SUA: Ar putea fi târziu pentru a opri Iranul nuclear
Sursa foto: iran nuclear
21 Apr 2010   •   17:24

Ar putea să fie prea târziu să fie oprit Iranul de la a dezvolta arma nucleară, avertizează un fost oficial militar american de top. Acesta are experienţă cu mai multe administraţii americane şi declara, sub acoperirea anonimatului, că preşedintele american a aşteptat prea mult pentru a acţiona dur contra Teheranului.
?La 15 luni de administraţie, Iran nu s-a confruntat cu nicio consecinţă importantă pentru continuarea programului său de îmbogăţire a uraniului, în pofida a două termene limită stabilite de Obama, care au vrenit şi au trecut fără a se întâmpla nimic,? arăta acesta. ?Acum ar putea fi prea târziu să oprească Iranul de la a deveni un stat nuclear.?
El puncta că au fost trimise semnale greşite Iranului. ?Mai întâi, au existat discuţii despre sancţiuni dure, apoi usturătoare, iar acum nu ştim cât de dure vor fi. Depinde de nivelul de sprijin al Rusiei şi Chinei- dar niciuna nu este de aşteptat să susţină măsuri contra sectorului energetic.?
El a subliniat un scenariu de coşmar, în care Iran a dezvoltat arma nucleară şi o transferă Hezbollah, pe care o sponsorizează ? şi care are un inventar de artilerie şi rachete mai mare decât multe state din regiune.
Subliniind prognoza sumbră privind progresul Iranului spre un stat nuclear, Teheran a anunţat marţi că va începe lucrul la o nouă fabrică de îmbogăţire a uraniului.
Iran a anunţat anterior planuri pentru zece astfel de locaţii, după ce are deja două în funcţiune. SUA a confirmat că opţiunea militară rămâne încă valabilă.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: program nuclear iranian arma nucleara
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close