Antena 3 CNN Externe Fost președinte american, internat în spital

Fost președinte american, internat în spital

Fost președinte american, internat în spital
Sursa foto: Foto: www.slate.com
de M.Z.    |    16 Iul 2015   •   09:31

Fostul președinte american George H.W. Bush a fost internat în spital miercuri, după ce a căzut și și-a fracturat o vertebră cervicală, a anunțat postul de televiziune CNN, potrivit Agerpres.

 
Fractura nu pune în pericol viața lui George H.W. Bush, aflat într-o situație stabilă, informează sursa amintită, citându-l pe Jim McGrath, purtătorul de cuvânt al fostului preşedinte.
 
În vârstă de 91 de ani, fostul președinte, care a căzut miercuri dimineață la locuința sa din Kennebunkport (statul Maine), primește îngrijiri la spitalul din orașul Portland, situat la aproximativ 30 de kilometri depărtare.
 
"Nu preconizăm o perioadă lungă de internare" în spital, a declarat Jim McGrath pentru canalul de știri.
 
Fostul preşedinte al Statelor Unite din perioada 1989-1993 nu a fost în niciun moment dezorientat.
 
George H.W. Bush, cel mai în vârstă dintre cei patru foști președinți americani încă în viață, utilizează un scaun rulant și a părut slăbit la ultimele sale apariții publice.
 
În decembrie, cel de-al 41-lea președinte al SUA a fost internat pentru probleme respiratorii. În noiembrie 2012, o bronșită l-a obligat să petreacă două luni în spital.
 
Bush-senior, patriarhul uneia dintre cele mai importante dinastii politice din Statele Unite, este tatăl fostului președinte George W. Bush.
 
Al doilea fiu, Jeb, s-a lansat recent în curs pentru Casa Albă în perspectiva prezidențialelor din 2016, declarându-se candidat la învestitura republicană.

×
Subiecte în articol: spital internat
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close