Foşti soldaţi sud-coreeni, ÎNCĂ PRIZONIERI de război în Coreea de Nord, la 60 de ani după armistiţiu

de A.M.P    |    17 Iul 2013   •   09:16
Foşti soldaţi sud-coreeni, ÎNCĂ PRIZONIERI de război în Coreea de Nord, la 60 de ani după armistiţiu Foto: britannica.com

La 60 de ani de la încheierea războiului în Peninsula coreeană, soldaţii sud-coreeni capturaţi de vecinii din nord sunt încă prizonierii regimului de la Phenian, scrie Washington Post.

Zeci de mii de de soldaţi sud-coreeni au fost luaţi prizonieri în Coreea de Nord, în timpul războiului care a durat aproximativ trei ani, şi închişi pe viaţă, în lagăre, astfel încât mulţi dintre ei nici nu au ştiut când s-a încheiat conflictul militar.

Deşi a fost declarat armistiţiu, statutul prizonierilor, ajunşi acum la vârste de peste 80 de ani, de a rămas acelaşi. Câţiva dintre ei au reuşit să scape din lagăre şi să se întoarcă în Coreea de Sud, alţii au fost forţaţi să se căsătorească cu femei nord-coreene, chiar dacă sunt consideraţi ca făcând parte dintr-un grup ostil, susţin oficialii de la Seul.

Coreea de Sud a încercat în 2008 să-şi elibereze soldaţii, însă s-a lovit de răspunsul nord-coreenilor, potrivit căruia toate persoanele de pe teritoriul lor se află acolo din propria voinţă.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close