Antena 3 CNN Externe Fostul bancher Yannis Stournaras este noul ministru de Finanţe al Greciei

Fostul bancher Yannis Stournaras este noul ministru de Finanţe al Greciei

Fostul bancher Yannis Stournaras este noul ministru de Finanţe al Greciei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    26 Iun 2012   •   16:36

Coaliţia de guvernământ din Grecia l-a desemnat pe economistul Yannis Stournaras în funcţia de ministru de Finanţe al ţării, a anunţat marţi biroul de presă al premierului, potrivit AFP.

"În urma unei decizii a premierului Antonis Samaras, Yannis Stournaras, profesor de economie la Universitatea din Atena şi director al centrului de cercetare al patronatului grec (Iove), este numit ministru de Finanţe", se arată într-un comunicat.

Economistul şi fostul bancher Yannis Stournaras, 55 de ani, un apropiat al taberei conservatoare, este şi ministru interimar la Dezvoltare.

Stournaras a fost preşedinte al Băncii Comerciale Greceşti (Emporiki) între 2000 şi 2004, înainte ca aceasta să fie achiziţionată de grupul francez Credit Agricole.

Vassilis Rapanos, numit săptămâna trecută ministru de Finanţe în noul guvern de coaliţie condus de conservatorul Antonis Samaras, a renunţat luni la portofoliu, din motive de sănătate.

Refuzul lui Rapanos de a îndeplini această funcţie din motive de sănătate, precum şi operaţia de urgenţă de la sfârşitul săptămânii trecute suferite de premierul Samaras, incapabil să îşi exercite atribuţiile timp de circa o săptămână, au provocat confuzie în noul Guvern, la şase zile de la formarea acestuia.

Din cauza incapacităţii lui Samaras de a se deplasa, Grecia va fi reprezentată la summitul european de la Bruxelles de preşedintele Carolos Papoulias, ministrul interimar Georges Zanias, şi adjunctul minsitrului de Finanţe, Christos Stakouras.

×
Subiecte în articol: Grecia ministru de finante bancher summit
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close