Antena 3 CNN Externe Fotografii sfâșietoare din țara desemnată "cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii", unde au murit 27 de micuți din cauza războiului, în doar ultimele 3 zile

Fotografii sfâșietoare din țara desemnată "cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii", unde au murit 27 de micuți din cauza războiului, în doar ultimele 3 zile

Cel puțin 27 de copii au fost uciși în Afganistan în trei zile, pe fondul unor lupte acerbe între talibani și forțele guvernamentale, conform ONU, citează BBC.

Fotografii sfâșietoare din țara desemnată "cel mai rău loc de pe Pământ pentru copii", unde au murit 27 de micuți din cauza războiului, în doar ultimele 3 zile
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    10 Aug 2021   •   17:53

Unicef ​​a declarat că „escaladarea rapidă a încălcărilor grave ale drepturilor copiilor este șocantă”.

Talibanii au făcut progrese majore în întreaga țară, pe măsură ce trupele străine se retrag, ocupând șase capitale regionale de vineri. Au respins cererile internaționale de încetare a focului.

Peste 1.000 de civili au fost uciși în urma conflictului din ultima lună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Într-o declarație făcută luni, Unicef ​​a declarat că atrocitățile comise împotriva copiilor cresc "zi de zi".

Cele 27 de decese au fost înregistrate în trei provincii - Kandahar, Khost și Paktia. Aproximativ 136 de copii au fost răniți și în aceste zone, în ultimele trei zile, a spus Unicef.

"Afganistanul a fost de mult unul dintre cele mai rele locuri de pe Pământ pentru a fi copil, dar în ultimele săptămâni și, într-adevăr, în ultimele 72 de ore, acest lucru a devenit mult mai rău", a declarat Samantha Mort din Afganistanul Unicef ​​pentru BBC.

O mamă i-a spus grupului că familia ei dormea ​​în weekend, când locuința lor a fost lovită de șrapnel, care a declanșat un incendiu și l-a lăsat pe fiul ei de 10 ani cu „arsuri îngrozitoare”.

Mulți copii dorm afară după ce au fugit din casele lor.

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close