Antena 3 CNN Externe Francezii nu vor ca ţara lor să imite Germania în acordarea statutului de refugiat

Francezii nu vor ca ţara lor să imite Germania în acordarea statutului de refugiat

Francezii nu vor ca ţara lor să imite Germania în acordarea statutului de refugiat
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
07 Sep 2015   •   17:49
Franţa nu trebuie să imite Germania în relaxarea condiţiilor privind acordarea statutului de refugiat imigranţilor, consideră 55% dintre francezi, potrivit unui sondaj Odoxa realizat pentru publicaţia Le Parisien-Aujourd'hui en France, informează site-ul AFP.

Întrebaţi dacă Franţa ar trebui să urmeze exemplul Germaniei în ceea ce priveşte relaxarea condiţiilor de acordare a statutului de refugiat imigranţilor, majoritatea sirieni, 55% dintre francezi au dat un răspuns negativ. În pofida emoţiei generate de difuzarea în ultimele zile a fotografiei cu Aylan, băiatul sirian de trei ani găsit mort pe o plajă din Turcia, doar 44% dintre francezi s-au manifestat favorabil ca Franţa să implementeze astfel de măsuri, asemenea Germaniei.

Răspunsurile variază însă mult în funcţie de afilierea lor politică: simpatizanţii de stânga susţin aceste măsuri în proporţie de 69%, iar cei de dreapta, se opun în aceeaşi măsură.

În ceea ce priveşte imigranţii sosiţi din Siria care fug de război, o majoritate de 62% dintre respondenţi consideră că aceştia consideraţi imigranţi la fel ca ceilalţi, şi doar 36% consideră că ei "merită o primire mai bună în calitate de refugiaţi de război". La această întrebare, simpatizanţii de stânga ca şi cei de dreapta împărtăşesc în mare parte aceeaşi opinie: 55% dintre cei de stânga şi 67% dintre cei de dreapta sunt de părere că refugiaţii sirieni nu trebuie trataţi diferit faţă de alţi imigranţi.

În ceea ce priveşte refugiaţii de război cum este cazul sirienilor, 44% consideră că Franţa nu este "nici mai mult, nici mai puţin primitoare decât Germania", 33% sunt de părere că statul francez este mai puţin primitor, iar 22% cred că este mai primitor.

Faţă de imigranţi în general, 43% dintre francezi cred că Franţa nu este "nici mai mult, nici mai puţin primitoare decât Germania", 35% consideră că Franţa este mai primitoare, iar 21% cred că este mai puţin primitoare.

Majoritatea celor chestionaţi (69%) sunt de acord cu instaurarea cotelor pentru repartizarea imigranţilor şi solicitanţilor de azil între diferite state ale Uniunii Europene, 30% manifestându-se împotriva acestor măsuri.

Referitor la participarea Franţei într-o intervenţie militară terestră în Siria împotriva grupării Stat Islamic, 61% dintre francezi s-au declarat favorabili, iar 37%, împotrivă.
 

×
Subiecte în articol: Franta Germania criza imigranţilor
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close