x close

Franţa a interzis integral vălul islamic în locurile publice

14 Iul 2010   •   09:08
Franţa a interzis integral vălul islamic în locurile publice Foto: operationitch.files.wordpress.com

Franţa a interzis purtarea vălului islamic integral în spaţiile publice. Parlamentarii francezi au votat cu o majoritate covârşitoare măsura, în ciuda protestelor comunităţii musulmane şi a hibelor juridice privitoare la textul de lege.

Pedeapsa pentru purtarea vălului islamic va fi de 150 de euro, iar femeile care refuză să plătească amenda vor fi nevoite să participe la cursuri despre valorile statului francez. Mai aspră va fi sancţiunea pentru cei care forţează o altă persoană să poarte burka: o amendă de 15 mii de euro.

Parlamentarii francezi sunt convinşi că au luat cea mai bună decizie cu privire la interzicerea vălului islamic integral.

Susţinătorii legii afirmă că purtarea vălului aduce prejudicii demnităţii femeilor. Cu toate acestea, femeile musulmane nu sunt mulţumite de decizia statului francez şi vor continua să poarte vălul, în spiritul tradiţiei.

Deşi în Franţa trăieşte cea mai mare populaţie musulmană din Europa, numai 2 mii de femei poartă vălul islamic, potrivit organizaţiilor internaţionale. Franţa devine cea de-a doua ţară europeană, după Belgia care interzice vălul islamic integral.

Antena 3

Citeşte mai multe despre:

val islamic Franta
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati