Antena 3 CNN Externe Franţa, acuzată că a tolerat traficul de armament către Angola

Franţa, acuzată că a tolerat traficul de armament către Angola

Franţa, acuzată că a tolerat traficul de armament către Angola
Sursa foto: trafic de arme
11 Feb 2009   •   22:22

Franţa a practicat o politică tolerantă faţă de traficul de armament către Angola în anii 1990, acuză procurorii francezi, în procesul derulat în acest caz la Paris, transmite AFP.
"Adevăratele motive ale acestei atitudini tolerante sunt interesele economice şi strategice", a declarat procurorul Romain Victor.
Tribunalul corecţional din Paris judecă din 6 octombrie 2008 până la 4 martie 2009 aproximativ 40 de persoane, printre care personalităţi politice franceze, pentru comerţul cu arme organizat în anii 1990 de oamenii de afaceri Pierre Falcone şi Arcadi Gaydamak spre Angola.
"Deşi acest comerţ luase amploare, nu s-a întâmplat nimic, nu a avut loc nicio denunţare, pentru că Ministerul Apărării va depune plângere abia în 2001, după ce a fost sesizat de judecătorul de instrucţie", a precizat procurorul.
"Pierre Falcone şi Arcadi Gaydamak aveau relaţii directe cu serviciile de informaţii franceze şi dispuneau de legături importante în aparatul de stat", adaugă Romain Victor.
Cei doi asociaţi sunt acuzaţi că, din 1993 până în 1998, au pus la cale un vast trafic de arme spre Angola, fără a avea autorizaţiile necesare din partea statului francez, oferindu-le mită unor politicieni francezi şi angolezi.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Franta
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close