Antena 3 CNN Externe Franța ar putea introduce ”bonuri de mâncare” pentru persoanele cu venituri mici

Franța ar putea introduce ”bonuri de mâncare” pentru persoanele cu venituri mici

Guvernul francez a anunțat introducerea bonurilor de alimente în valoare de 100 de euro pe gospodărie și 50 de euro pe copil - acestea vor fi eliberate familiilor cu venituri mici.

Franța ar putea introduce ”bonuri de mâncare” pentru persoanele cu venituri mici
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    30 Iun 2022   •   21:25

Inițiativa este cuprinsă într-un proiect de lege pentru creșterea puterii de cumpărare și este de așteptat să acopere nouă milioane de gospodării.

În plus, documentul propune creșterea plăților sociale cu 4%, atragerea întreprinderilor mici și mijlocii pentru a lega bonusurile angajaților de veniturile companiei și limitarea creșterii chiriilor la 3,5% pe an.

Partidele de stânga cer să se adauge la proiectul de lege o majorare a salariului minim la 1.500 de euro și un venit garantat pentru studenții instituțiilor de învățământ profesional.

În același timp, se pune întrebarea dacă va fi posibil să se găsească fonduri pentru finanțarea acestor inițiative - conform estimărilor ministrului francez de finanțe Bruno Le Maire, vorbim de încă 20-25 de miliarde de euro - și în același timp împiedică creșterea inflației peste 7% în septembrie.

Proiectul de lege este de așteptat să fie analizat și discutat de guvernul francez pe 6 iulie, potrivit Euractiv.

×
Subiecte în articol: Franta mancare venituri mici
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close