Antena 3 CNN Externe Franţa îndeamnă membrii forţelor armate siriene să dezerteze după precedentul creat de pilotul de vântoare

Franţa îndeamnă membrii forţelor armate siriene să dezerteze după precedentul creat de pilotul de vântoare

Franţa îndeamnă membrii forţelor armate siriene să dezerteze după precedentul creat de pilotul de vântoare
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
22 Iun 2012   •   16:15

Franţa i-a îndemnat vineri pe membrii forţelor armate şi serviciilor de securitate din Siria să dezerteze, după ce un pilot sirian a fugit, joi, cu avionul de vânătoare în Iordania, relatează AFP.
   
"Dezertarea de joi ne face să îndemnăm forţele de ordine şi serviciile de securitate siriene să continue dezertările şi să nu mai asculte ordinele criminale ale regimului Bashar Al-Assad", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Externe, Bernard Valero.
   
Un pilot din cadrul Forţelor Aeriene siriene a dezertat în Iordania cu un avion de vânătoare, aparatul aterizând în siguranţă în nordul teritoriului iordanian.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului iordanian, Samih Maayatah, pilotul a cerut azil politic, iar cazul este analizat.
   
Este vorba de prima dezertare a unui pilot cu un avion de vânătoare de la începutul revoltelor împotriva regimului Bashar Al-Assad, în martie 2011.
   
"Pilotul a cerut azil politic în Iordania", a precizat Maayatah.
   
Avionul, un MiG-21, a aterizat, joi, la ora 10.45 (10.45, ora României).


×
Subiecte în articol: iordania Siria
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close