Antena 3 CNN Externe Franța își închide misiunile diplomatice din Turcia

Franța își închide misiunile diplomatice din Turcia

Franța își închide misiunile diplomatice din Turcia
Sursa foto: Foto: Pixabay
13 Iul 2016   •   14:40

Misiunile diplomatice franceze din Turcia au fost închise miercuri din motive de securitate şi au anulat festivităţile prevăzute pe 14 iulie cu ocazia Zilei Naţionale a Franţei, a anunţat ambasada Franţei la Ankara, într-un comunicat, relatează Reuters şi AFP. 

'Ambasada Franţei de la Ankara şi Consulatul general de la Istanbul vor fi închise începând de miercuri 13 iulie, de la ora 13:00 (10:00 GMT), până la noi ordine', se precizează în comunicat. 

Consulatul general al Franţei de la Istanbul urma să organizeze o recepţie miercuri seara pentru a marca Ziua Naţională, în timp ce misiunile diplomatice franceze de la Ankara şi din oraşul de coastă Izmir planificaseră organizarea unor festivităţi pentru joi. 

'Din motive de securitate, recepţiile planificate pentru 14 iulie la Ankara, Istanbul şi Izmir sunt anulate', a precizat ambasada, adăugând că a informat autorităţile turce în legătură cu această decizie. 

Consulatul general de la Istanbul a făcut cunoscut mai devreme că deţine informaţii care sugerează o 'ameninţare serioasă împotriva planurilor privind sărbătorirea Zilei Naţionale a Franţei în Turcia'.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta turcia Securitate
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close