Antena 3 CNN Externe Franța și Polonia, carantină parțială din cauza valului 3 de COVID

Franța și Polonia, carantină parțială din cauza valului 3 de COVID

Franța și Polonia au reintrodus carantinarea parțială, în contextul în care ambele țări se luptă cu o creștere accentuată a infecțiilor cu Covid în ultimele săptămâni. Aproximativ 21 de milioane de oameni din 16 zone ale Franței, inclusiv Paris, sunt afectați de noile interdicții.

Franța și Polonia, carantină parțială din cauza valului 3 de COVID
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    20 Mar 2021   •   16:52

În Franța, măsurile anti COVID au intrat în vigoare începând de vineri la miezul nopții. Au fost raportate blocaje de trafic pe mai multe drumuri de ieșire din Paris.

Afacerile neesențiale sunt închise, dar școlile rămân deschise, alături de saloanele de înfrumusețare, dacă respectă un „protocol sanitar special”.

Franța a raportat peste 4,2 milioane de infecții de la începutul epidemiei, cu aproape 92.000 de decese legate de Covid, potrivit datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins din SUA.

În Polonia, magazinele neesențiale, hotelurile, facilitățile culturale și sportive sunt acum închise timp de trei săptămâni. Țara are cele mai mari rate noi zilnice de cazuri Covid din noiembrie.

De asemenea, cazurile de coronavirus cresc în mod exponențial în Germania, cancelarul Angela Merkel avertizând că este probabilă impunerea unor noi restricții.

Procesul de vaccinare din Uniunea Europeană a fost afectat de livrările întârziate, precum și de suspendarea în mai multe țări a utilizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, din cauza temerilor privind posibilele efecte secundare.

 

×
Subiecte în articol: Franta Polonia Germania COVID-19
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close