Antena 3 CNN Externe Franţa, SUA şi ONU pun presiune pe Iran

Franţa, SUA şi ONU pun presiune pe Iran

Franţa, SUA şi ONU pun presiune pe Iran
Sursa foto: iran nuclear
07 Dec 2009   •   21:13

Franţa, SUA şi ONU şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu cei mai recenţi paşi nucleari ai Iranului şi au cerut sancţiuni mai dure. Consilierul pentru securitate naţională a SUA declara că uşa rămâne deschisă pentru ca Iran să coopereze cu alte state despre programul său nuclear. Cu toate acestea, James Jones avertiza că "imaginea nu este una bună."
Jones sublinia că ceasul ticăie, odată cu apropierea sfârşitului de an. Acesta este termenul limită stabilit de preşedintele american Barack Obama pentru a se vedea dacă Iran va coopera cu ONU şi SUA pentru a da asigurări că nu încearcă să construiască arma nucleară.
De asemenea, Franţa a cerut adoptarea de sancţiuni mai dure contra Iranului.
"A sosit vremea pentru sancţiuni mai ferme contra Iranului," declara ministrul francez de externe Pierre Lellouche. De asemenea, secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu Teheranul, dar arăta că nu are detalii despre vreo propunere pentru sancţiuni suplimentare. El arăta că Iran trebuie "să respecte pe deplin" rezoluţiile deja aprobate de Consiliul de Securitate al ONU.
Antena3.ro

×
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close