Antena 3 CNN Externe Franţa susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură

Franţa susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură

Franţa susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură
14 Sep 2009   •   23:42

Franţa susţine România pentru postul de comisar pentru agricultură în viitoarea Comisie Europeană, a declarat luni, la Bruxelles, secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Pierre Lellouche, informează France Presse.

"Franţa este favorabilă candidaturii României" la postul de comisar pentru agricultură, a anunţat Lellouche pe marginea reuniunii miniştrilor de externe şi ai afacerilor europene (CAGRE) care se desfăşoară luni şi marţi la Bruxelles.

Actualul comisar pentru agricultură, daneza Mariann Fischer Boel, a anunţat luni că nu va mai candida la propria succesiune în noua Comisie Europeană, care ar trebui să înceapă să funcţioneze la sfârşitul lui noiembrie.

Dna Boel, în vârstă de 66 de ani, i-a informat săptămâna trecută pe şeful guvernului danez, liberalul Lars Loekke Rasmussen, şi pe preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, că "ar dori să părăsească postul de la Comisie la sfârşitul mandatului său", potrivit declaraţiilor unui membru al secretariatului lui Rasmussen.

Ea a respins orice speculaţii potrivit cărora plecarea sa din Comisie s-ar face ca urmare a presiunilor venite din partea mai multor ţări mari, care au criticat politica sa agricolă. "Nu cred că Franţa va deplânge faptul că eu nu voi continua (în Comisie). Francezii cred că sunt dură dincolo de toate limitele", a declarat dna Boel, potrivit ediţiei duminicale a cotidianului danez Jyllands-Posten.

Autorităţile de la Bucureşti au declarat public că vizează postul de comisar pentru agricultură. România se bazează îndeosebi pe sprijinul unor ţări precum Polonia şi Franţa.

Agerpres

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close