Antena 3 CNN Externe Furtună tropicală în Grecia. Cod roșu și precipitații de 300 litri/mp în următoarele zile

Furtună tropicală în Grecia. Cod roșu și precipitații de 300 litri/mp în următoarele zile

Grecia va fi lovită de fenomene meteo extreme iar primele zone afectate vor fi cele din centrul și sudul țării, unde furtunile vor ajunge joi după-amiază. 

Furtună tropicală în Grecia. Cod roșu și precipitații de 300 litri/mp în următoarele zile
Sursa foto: Pixabay
de Adrian Iclozan    |    16 Sep 2020   •   16:15

Ministrul adjunct grec pentru Protecția Civilă, Nikos Hardalias, a convocat miercuri o reuniune extraordinară cu responsabilii pentru managementul situațiilor de criză după anunțul de urgență făcut de Serviciul Național Meteorologic, relatează presa de la Atena.

Astfel, de joi după-amiază sunt așteptate vânturi cu rafale de peste 150 km/h și cantități de precipitații de peste 300 de litri pe metrul pătrat în insulele Ionice și în vestul regiunii Peloponez.

Vineri, furtunile se vor extinde în Sterea (inclusiv în Attica) și Evia. Către seară, vremea extremă va afecta Cicladele iar în Peloponez și în estul țării fenomenele se vor manifesta cu o intentsitate deosebită.

Sâmăbătă, arii extinse ale teritoriului grec vor suporta dezlănțuirea naturii, între acestea numărându-se zonele estice din Peloponez și Sterea și, posibil, Creta. Intensitatea furtunilor va scădea în a doua parte a zilei.

Autoritățile i-au avertizat deja pe localnici să se adăpostească și să evite vecinătatea torenților și a cursurilor de apă, atât în perioada în care se manifestă furtunile puternice cât și în următoarele câteva ore.

×
Subiecte în articol: furtuna Grecia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close