Antena 3 CNN Externe G7 avertizează: Ţările afectate de epidemia de Ebola nu trebuie izolate

G7 avertizează: Ţările afectate de epidemia de Ebola nu trebuie izolate

G7 avertizează: Ţările afectate de epidemia de Ebola nu trebuie izolate
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
26 Sep 2014   •   10:24

Grupul celor şapte ţări cele mai industrializate ale planetei, G7, a avertizat joi împotriva riscurilor de 'izolare' a ţărilor din Africa de Vest afectate de epidemia de Ebola, relatează AFP.
 
"Cu toate că propagarea Ebola trebuie stopată, ţările afectate nu trebuie izolate", a avertizat într-un comunicat pe marginea Adunării Generale a ONU de la New York G7 (Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia, Japonia şi Marea Britanie).

Cei şapte minişttri de externe ai ţărilor membre G7, alături de șefa diplomaţiei europene Catherine Ashton şi-au exprimat 'îngrijorarea profundă faţă de propagarea fără precedent a Ebola în diferite regiuni din Africa de Vest'.

Cele şapte cele mai înstărite ţări ale planetei şi-au subliniat la unison 'dorinţa de a veni în ajutorul ţărilor răvășite de acest virus' şi au convenit că această epidemie reprezintă 'o ameninţare mondială la adresa păcii şi securităţii'. În context, G7 şi-a exprimat 'determinarea fermă de a sprijini toate eforturile necesare pentru a stopa propagarea virusului Ebola şi a evita înrăutăţirea acestei catastrofe umanitare'.

Odată cu această declaraţie comună, preşedintele american Barack Obama a lansat joi la ONU un apel pentru a acţiona cu mai multă hotărâre pentru a ţine sub control epidemia de Ebola în Africa de Vest, într-un moment în care Sierra Leone a plasat sub carantină peste un milion de locuitori.

'Există progrese şi este ceva încurajator. Dar eu vreau să fim clari: nu avansăm suficient de repede, nu depunem suficiente eforturi', a declarat liderul de la Casa Albă cu ocazia unei reuniuni la sediul Naţiunilor Unite consacrată epidemiei, cea mai gravă de la identificarea virusului în 1976.

 

×
Subiecte în articol: Ebola G7
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close