Antena 3 CNN Externe Gari Kasparov afirmă că știe data la care Vladimir Putin va anunța victoria

Gari Kasparov afirmă că știe data la care Vladimir Putin va anunța victoria

După ce Vladimir Putin pare că a înțeles că războiul cu Ucraina nu poate fi câștigat așa cum a sperat la începutul invaziei, liderul de la Kremlin s-ar pregăti să facă anunțul triumfal.

Gari Kasparov afirmă că știe data la care Vladimir Putin va anunța victoria
Sursa foto: de Win McNamee/Getty Images/ Hepta
de Gabriel Dano    |    27 Iul 2022   •   00:10

„Dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani”, a declarat vineri disidentul rus Gari Kasparov,

„Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc (diferite) aniversări. Cred că în cele din urmă s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus Kasparov într-un interviu acordat portalului ucrainean obozrevatel.com. citat de  Republica.ro.

Inițial, s-a speculat că Vladimir Putin va anunța victoria pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. Dar nu a fost așa.

Potrivit lui Gari Kasparov, evenimentele recente de pe front, și anume atacurile de succes ale ucrainenilor cu ajutorul lansatoarelor de rachete americane HIMARS, au provocat panică în rândul rușilor și le-au oprit ofensiva.

„Totul merge prost conform planului”, a subliniat fostul mare maestru de șah

„Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a adăugat Gari Kasparov.

Kasparov este unul dintre cei mai mari jucători de șah din istorie, campion mondial și un lider de multă vreme al clasamentului mondial de șah. A devenit mare maestru în 1980, la vârsta de 17 ani, iar în 1985 îl învinge pe Anatoly Karpov și cucerește titlul mondial, pe care îl păstrează până în 2000.

Din 1993 începe opoziția față de federația internațională, FIDE, care îl deposedează de titlu. În același an înființează alternativa Professional Chess Association și se încoronează campion mondial și al acestei versiuni.

Personalitate puternică, implicată politic și social, Kasparov este unul dintre cei mai mari adversari și contestatari ai regimului lui Vladimir Putin.
 

×
Subiecte în articol: Gari Kasparov
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close