Antena 3 CNN Externe Mircea Geoană: "Când aliații vor cădea de acord că sunt îndeplinite condițiile, Ucraina va adera la Alianță"

Mircea Geoană: "Când aliații vor cădea de acord că sunt îndeplinite condițiile, Ucraina va adera la Alianță"

Mircea Geoană a transmis un mesaj de Ziua Independenţei Ucrainei, legat de aderarea țării la NATO.

Mircea Geoană: "Când aliații vor cădea de acord că sunt îndeplinite condițiile, Ucraina va adera la Alianță"
Sursa foto: Facebook| Mircea Geoană
de Georgiana Adam    |    24 Aug 2023   •   12:28

Mircea Geoană, transmite poporului ucrainean un mesaj, cu ocazia Zilei Naţionale a Ucrainei. Secretarul general adjunct al NATO îi îndeamnă pe ucraineni să continuie lupta pentru independenţă.

"Aici este locul vostru. Sărbătoriți Ziua Independenței şi continuați să luptați neînfricați pentru independența voastră. Președintele Putin a crezut că v-o poate lua, dar nu a reușit", a declarat Mircea Geoană.

"Leadershipul ucrainean, forțele militare și tot poporul ucrainean a demonstrat o determinare extraordinară, reziliență și curaj, în fiecare zi. Ați inspirat întreaga lume, pe mine și pe toți colegii din NATO. Aici, la NATO, aliații sunt alături de voi în această luptă pentru supraviețuire și libertate.", a adăugat Mircea Geoană.

Secretarul general adjunct le transmite ucrainenilor că locul lor este în NATO, unde vor fi primiţi cu braţele deschise.

„Sprijinul nostru este neclintit și puteți conta pe noi să vă fim alături atât cât este necesar”, transmite Mircea Geoană.

Acesta afirmă şi că la Summit-ul NATO din iulie, Ucraina a făcut un pas important spre organizaţie. Secretarul general adjunct anticipează când va fi posibilă aderarea Ucrainei la NATO.

„Când aliații vor cădea de acord că sunt îndeplinite condițiile, Ucraina va adera la Alianță. Aici este locul vostru! Astăzi este o zi a mândriei pentru toți ucrainenii, o sărbătoare a independenței față de Uniunea Sovietică. Aștept cu nerăbdare momentul când va fi o sărbătoare a victoriei voastre asupra agresiunii Rusiei și o sărbătoare a libertății voastre permanente. De Ziua Independenței, vă doresc putere și succes în continuare! Slava Ukraini”, a mai spus Mircea Geoană.

×
Subiecte în articol: NATO aderare Mircea Geoană Ucraina
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close