Antena 3 CNN Externe Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi! De ce a plecat după doar trei luni

Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi! De ce a plecat după doar trei luni

Geoff Morell, în calitate de șef al departamentului de PR al Disney, a câștigat nu mai puțin de 150.000 de dolari pe zi, însă contractul său a încetat după doar trei luni.

Angajatul care a câștigat 150.000 de dolari pe zi! De ce a plecat după doar trei luni
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2023   •   14:49

Suma includea salariul, bonusurile și 537.438 de dolari pentru mutarea lui și a familiei sale de la Londra la Los Angeles, precum și o sumă de 500.000 de dolari pentru „circumstanțele sale unice”, de a-și muta din nou familia în altă parte, după ce a demisionat.  

În plus, Disney cumpără și restul contractului lui Morrell. El va primi încă 4 milioane de dolari în anul fiscal curent, care se încheie la 1 octombrie, pentru restul contractului, împreună cu bonusul de performanță pe care l-ar fi primit pentru 2022. 

Așadar, în total, Morrell pleacă cu 10,3 milioane de dolari pentru exact un sfert dintr-un an de muncă. Și a obținut deja un alt contract ca președinte al unității de strategie și comunicații globale a Teneo, o firmă de consultanță pentru managerii de top, scrie CNN

Nici Morell, nici Disney, nu au dorit să dea informații suplimentare.   

De ce a plecat 

La scurt timp după ce Morell a ajuns la Disney, CEO-ul de atunci, Bob Chapek, a făcut o declarație controversată cu privire la legislația din Florida care interzice predarea până în clasa a treia despre identitatea de gen și orientarea sexuală, cunoscută în mod obișnuit ca „Nu spune gay”. 

Disney, cel mai mare angajator privat al statului, a încercat să nu se pronunțe asupra legislației. Acest lucru a stârnit însă furia angajaților. Așa că Chapek a vorbit împotrivă. De data aceasta, liderii republicani au devenit furioși. 

Compania a anunțat plecarea lui Morrell la doar câteva zile după scandal.  

În cele din urmă, și Chapek a plecat, nu fără o indemnizație de 20 de milioane de dolari, care ar trebui să spele rușinea de a fi înlocuit de propriul predecesor, Bob Iger, mai scrie CNN.  

×
Subiecte în articol: Geoff Morell Disney
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close