Germania cere Europei să menţină presiunile asupra Greciei: "Sunt departe de a fi trecut hopul

de A.M.P    |    29 Iul 2013   •   11:22
Germania cere Europei să menţină presiunile asupra Greciei: "Sunt departe de a fi trecut hopul Foto: lgcnews.com

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, consideră că Europa ar trebui să menţină presiunile asupra Greciei, pentru a determina statul să-şi respecte angajamentele privind austeritatea, şi neagă că soluţionarea crizei datoriilor de stat ar fi întârziată de alegerile din Germania, scrie Bloomberg.

 Miniştrii Finanţelor din zona euro au aprobat săptămâna trecută o nouă tranşă, de 2,5 miliarde euro, din programul de împrumuturi contractat de Grecia, asigurând astfel finanţarea guvernului elen până la alegerile generale din Germania, programate pentru 22 septembrie.

Progresele Greciei vor continua să fie monitorizate în condiţii normale.

"Presiunea rămâne, nu are nicio legătură cu programul electoral. Sunt departe de a fi trecut hopul", a comentat Schaeuble la postul de radio Deutschlandfunk.

Cancelarul german Angela Merkel încearcă să obţină, în septembrie, cel de-al treilea mandat la conducerea guvernului elen, pe fondul nemulţumirii germanilor privind sumele uriaşe mobilizate de Berlin în sprijinul statelor din zona euro aflate în dificultate.

Alegerile din Germania au influenţat politica anti-criză a zonei euro, după ce Merkel a promis germanilor că guvernul nu va renunţa la nicio creanţă rezultată din împrumuturile acordate Greciei în ultimii trei ani.

x close