Antena 3 CNN Externe Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe Europa: Peste 500 de oameni au murit îngheţaţi de frig

Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe Europa: Peste 500 de oameni au murit îngheţaţi de frig

Gerul şi ninsorile pun stăpânire pe Europa: Peste 500 de oameni au murit îngheţaţi de frig
Sursa foto: Foto: Intact Images/ Mediafax/ www.jennytalia.com
09 Feb 2012   •   17:11

Frigul glacial, căderile abundente de zăpadă şi rafalele violente de vânt persistă, joi, în Europa şi ameninţă să se agraveze spre sfârşitul săptămânii, după ce valul de frig a provocat moartea a peste 500 de persoane în aproximativ zece zile, relatează AFP.
   
În Ucraina, autorităţile au încetat să mai comunice zilnic numărul victimelor frigului, fără a preciza motivul. Conform ultimului bilanţ oficial, cel de marţi, în Ucraina erau semnalate 135 de decese cauzate de frig.

În Strâmtoarea Kerci, legãtura dintre Marea Neagră şi Marea Azov, aproximativ 130 de nave erau blocate de gheaţă şi nu puteau primi ajutor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
   
În pofida creşterii temperaturii înregistrate în ultimele două zile, autorităţile din Polonia au semnalat joi moartea a trei persoane din cauza hipotermiei, bilanţul oficial ajungând la 77 de decese de la începutul valului de frig.
 
La acestea se adaugă şi decesele a aproximativ 50 de persoane din cauza unor incendii şi intoxicări cu monoxid de carbon emis de sobe defecte.
   
În Rusia, frigul a provocat moartea a 110 persoane anul acesta, între care 46 de la începutul lunii februarie.
   
Au fost înregistrate decesele a 23 de persoane în Lituania, zece în Letonia şi al uneia în Estonia.
   
În Cehia, bilanþul oficial indică 25 de morţi din cauza temperaturii scăzute, dupã ce miercuri a fost găsit corpul unei persoane fără adãpost care a murit din cauza hipotermiei.
   
Autorităţile din România au semnalat decesul a 44 de persoane, cele din Bulgaria 29, iar în Slovacia au fost semnalate trei decese.

De asemenea, valul de frig a ajuns şi în Africa, autorităţile din Algeria semnalând joi decesul a 44 de persoane.

×
Subiecte în articol: Europa bilant
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close