Antena 3 CNN Externe Gest sfidător al regimului de la Phenian: Două proiectile cu rază scurtă de acţiune au fost lansate către mare

Gest sfidător al regimului de la Phenian: Două proiectile cu rază scurtă de acţiune au fost lansate către mare

Gest sfidător al regimului de la Phenian: Două proiectile cu rază scurtă de acţiune au fost lansate către mare
Sursa foto: Foto: theblaze.com
02 Iul 2014   •   07:13

Phenianul a lansat către mare două proiectile cu rază scurtă de acţiune, a anunţat miercuri Coreea de Sud, în ajunul unei vizite la Seul a preşedintelui chinez Xi Jinping, care a acordat prioritate Sudului, în vizita sa pe peninsulă, scrie AFP.
   
Aparent, este vorba de proiectile cu o rază de acţiune de 180 de kilometri, a precizat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.
   
Duminică, Coreea de Nord a lansat încă două rachete cu rază scurtă de acţiune, care au eşuat în largul coastelor de est, la trei zile după un test similar efectuat de Phenian.
   
Conform unor surse citate de agenţia sud-coreeană Yonhap, au fost testate două rachete Scud, cu raze de acţiune de cel mult 500 de kilometri.
   
Coreea de Nord a propus luni Seulului o "suspendare" a schimbului de injurii şi de acţiuni militare ostile în apropierea frontierei maritime, în Marea Galbenă, începând din această săptămână.
   
Phenianul a anunţat că este pregătit să-şi "suspende" toate provocările verbale şi insultele începând de vineri, a anunţat Comisia pentru Apărare Naţională, într-un comunicat publicat de către agenţia de presă oficială KCNA, care le cere sud-coreenilor să-şi asume angajamente identice.
   
Comisia a cerut totodată Seulului să anuleze manevrele militare comune cu Statele Unite prevăzute în august, în vederea unei îmbunătăţiri a atmosferei a Jocurilor Asiatice, care se desfăşoară anul acesta în Coreea de Sud.
  

×
Subiecte în articol: phenian Coreea de Nord
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close