x close

Grecia, mai RISCANTĂ pentru investiţii decât Siria. Ce alte destinaţii sunt mai puţin sigure decât statul elen

de A.M.P    |    29 Oct 2012   •   16:00
Grecia, mai RISCANTĂ pentru investiţii decât Siria. Ce alte destinaţii sunt mai puţin sigure decât statul elen 482 Foto: paper-bird.net

Grecia este percepută drept o destinaţie pentru investiţii mai riscantă decât Siria şi Libia, în timp ce Spania este considerată mai puţin sigură faţă de Egipt, potrivit unui sondaj realizat de firma britanică BDO în rândul directorilor financiari ai mai multor companii, informează CNBC.

În pofida eforturilor masive de a păstra unitatea zonei euro, liderii companiilor consideră unele dintre regiunile uniunii monetare ca fiind mai riscante pentru investiţii decât Siria, ţară devastată de război civil, şi state din nordul Africii.

Aproape 20% din directorii financiari consultaţi văd Grecia ca riscantă, din cauza problemelor economice, în timp ce 11% ar lua o decizie similară în cazul Spaniei din acelaşi motiv.

Potrivit sondajului, Iranul (21%) oferă cea mai puţină siguranţă pentru investiţii, urmat de Irak (19%), Grecia (18%), Siria (17%), Libia (12%), Nigeria (11%), Spania (11%), Egipt (10%), Ruaia (9%) şi Yemen 9(%).

"Directorii finaciari au redesenat harta pentru investiţii, Iran, Irak şi Grecia fiind percepute drept cele mai riscante. China, SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia şi Marea Britanie sunt cele mai atractive şapte pieţe, din cauza dimensiunii", se arată în raport.

China a rămas cea mai atractivă destinaţie pentru investiţii, urmată de SUA. Dimensiunea pieţei şi costurile scăzute cu forţa de muncă reprezintă avantaje pentru China.

BDO a derulat 1.050 de interviuri telefonice cu directori financiari de la companii din 14 ţări.Citeşte mai multe despre:

Grecia business
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati