Antena 3 CNN Externe Grecia a renunțat la carantina obligatorie pentru turiștii din UE şi din alte cinci ţări: Ce condiții trebuie să respecte românii care pleacă în vacanță

Grecia a renunțat la carantina obligatorie pentru turiștii din UE şi din alte cinci ţări: Ce condiții trebuie să respecte românii care pleacă în vacanță

Grecia a anunţat ridicarea carantinei obligatorii de şapte zile care se aplica până acum turiștilor care sunt „rezidenţi permanenţi din statele membre ale Uniunii Europene, Spaţiul Schengen, Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Serbia şi Emiratele Arabe Unite”.

Grecia a renunțat la carantina obligatorie pentru turiștii din UE şi din alte cinci ţări: Ce condiții trebuie să respecte românii care pleacă în vacanță
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    19 Apr 2021   •   14:40

Carantina va fi ridicată pentru zborurile „ale căror pasageri au primit cele două doze de vaccin” sau care „sunt negativi la virus şi au un test negativ de depistare a coronavirusului, realizat în ultimele 72 de ore”, se arată într-un comunicat al aviaţiei civile din Grecia (YPA).

Carantina este ridicată chiar de luni, dar celelalte "restricţii pentru zborurile interne sau internaţionale vor rămâne în vigoare până la 26 aprilie", a precizat aviaţia civilă, care reevaluează cu regularitate reglementările, în funcţie de situaţia sanitară.

Grecia se pregăteşte să îşi deschidă sezonul turistic la mijlocul lunii mai, însă guvernul şi-a anunţat săptămâna trecută intenţia de a deschide din această săptămână frontierele pentru turiştii care provin din UE sau din alte ţări şi care dispun fie de un certificat de vaccinare, fie de teste PCR de depistare.

"Este un proiect pilot", a spus Aristotelia Peloni, purtătorul de cuvânt al Guvernului. "Vizitatorii pot intra fie cu certificat de vaccinare fie cu un test negativ PCR", a spus ea.

Peloni a spus că turiştii vor fi supuşi aceloraşi restricţii ca şi grecii. Asta incluzând şi tranzitul între diverse zone. 

Momentan sunt între 2.000 şi 4.000 de cazuri noi de coronavirus în Grecia

Magazinele s-au redeschis pe 5 aprilie, dar restaurantele nu îşi vor relua activitatea până pe 5 mai. Peloni a declarat joi că se plănuieşte o relansare completă a sezonului turistic de la la începutul lunii mai, lucru care va depinde, desigur, de evoluţia pandemiei. 

În Grecia, 1.5 milioande de oameni din 11 milioane a fost vaccinaţi până acum. 

×
Subiecte în articol: Grecia carantina obligatorie turiștii UE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close