Antena 3 CNN Externe Apel fără precedent al Greciei pentru Turcia: Trebuie să dea dovadă de reținere!

Apel fără precedent al Greciei pentru Turcia: Trebuie să dea dovadă de reținere!

Apel fără precedent al Greciei pentru Turcia: Trebuie să dea dovadă de reținere!
23 Iul 2016   •   22:12

Turcia ar trebui să dea dovadă de reţinere şi să evite reintroducerea pedepsei cu moartea după lovitura de stat militară eşuată de săptămâna trecută, a declarat ministrul grec de externe, în remarci publicate sâmbătă, informează Reuters.
   
Turcia a abolit pedeapsa capitală în 2004, în susţinerea cererii ei de lungă durată pentru aderarea la Uniunea Europeană. Dar după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, presedintele Tayyip Erdogan a declarat în faţa mulţimilor de susţinători care scandau pentru pedeapsa cu moartea că astfel de cereri pot fi discutate în parlament.
   
"Învingătorii conflictului intern din Turcia trebuie să arate mărinimie faţă de învins, autoreţinere şi să nu reinstaureze pedeapsa cu moartea", a declarat ministrul grec de externe Nikos Kotzias ziarului Realnews într-un interviu publicat înainte de apariţie duminică.
   
Kotzias a adăugat că UE a salutat înfrângerea loviturii de stat şi doreşte o Turcie democratică care să respecte interesele şi nevoile tuturor grupurilor religioase, sociale şi etnice. "Noi nu vrem o Turcie a răzbunării, dezbinării şi destabilizării", a declarat el pentru Realnews.

×
Subiecte în articol: turcia Grecia pedeapsa cu moartea aderare
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close