Antena 3 CNN Externe Greenpeace a deversat 18 tone de cărbune în faţa biroului premierului suedez

Greenpeace a deversat 18 tone de cărbune în faţa biroului premierului suedez

Greenpeace a deversat 18 tone de cărbune în faţa biroului premierului suedez
28 Oct 2009   •   19:45

Militanţii Greenpeace au răsturnat miercuri 18 tone de cărbune german în faţa biroului prim-ministrului suedez, în semn de protest faţă de folosirea termocentralelor firmei suedeze Vattenfall în Germania şi alte ţări europene, transmite AFP.

Cei treizeci de activişti ecologişti implicaţi în acţiune doresc să-l convingă astfel pe premierul suedez Fredrik Reinfeldt, a cărui ţară deţine preşedinţia UE, să devină un ?erou în lupta pentru mediu? la summitul Consiliului European care ia startul joi la Bruxelles.

?Ar trebui să se ducă la summitul UE şi să spună le-am cerut celor de la grupul Vattenfall, al cincilea din Europa, să utilizeze energia regenerabilă. Asta l-ar transforma într-un adevărat lider în lupta pentru mediul înconjurător?, a declarat Martina Krüger, activist Greenpeace.

Vattenfall aparţine în totalitate guvernului suedez şi nu are nicio termocentrală în Suedia, însă deţine 12 în Germania, Polonia, Olanda şi Danemarca, potrivit Greenpeace.

?În ultimii zece ani Vattenfall a achiziţionat multe centrale pe cărbune şi a investit în noi centrale. Este exact opusul a ceea ce ar trebui să se facă pentru salvarea mediului?, a spus Martina Krüger.
Militanţii Greenpeace au spus că au adus cele 18 tone de cărbune din Germania pentru a arăta cât arde Vattenfall în centrala germană Jänschwalde, la fiecare 20 de secunde. Grupul a afişat şi un banner pe care era scris: ?Reinfeldt, opreşte termocentralele din Suedia?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Greenpeace
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close