Antena 3 Externe Gucciffer 2.0, hackerul ce pretindea că e român și care a spart mailurile Democraților din SUA, ar fi ofițer GRU

Gucciffer 2.0, hackerul ce pretindea că e român și care a spart mailurile Democraților din SUA, ar fi ofițer GRU

23 Mar 2018   •   18:11
Gucciffer 2.0, hackerul ce pretindea că e român și care a spart mailurile Democraților din SUA, ar fi ofițer GRU

Guccifer 2.0, "hackerul singuratic" care susținea că a furnizat WikiLeaks e-mailuri furate de la Comitetul Național Democrat din SUA, a fost de fapt un ofițer al Direcției de Informații Militare (GRU) din Rusia, scrie The Daily Beast.

Această hotărâre judecătorească are implicații substanțiale pentru ancheta penală în ceea ce privește potențiala legătură între președintele Donald Trump și Rusia. Publicația a aflat că avocatul special al anchetei, Robert Mueller, a preluat sonda în Guccifer și a adus agenții FBI care au lucrat pentru a urmări persoana în echipa sa.

De când a apărut, "Guccifer 2.0" s-a prezentat ca fiind un hacker român. În plus, el negat tot timpul că ar colabora cu Moscova care, la rândul ei, a negat în repetate rânduri că ar fi implicată în atacurile cibernetice. Kyle Ehmke, cercetător la departamentul de securitate al companiei cibernetice ThreatConnect, a declarat că "există o serie de companii de securitate cibernetică şi persoane fizice care nu l-au crezut încă de la început pe Guccifer 2.0”, scrie adevarul.ro.


Citeste mai mult: adev.ro/p61oey

×
Subiecte în articol: guccifer hacker
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close