Antena 3 CNN Externe Haite de câini au fost văzute mâncând rămăşiţe ale victimelor epidemiei de Ebola în capitala Liberiei

Haite de câini au fost văzute mâncând rămăşiţe ale victimelor epidemiei de Ebola în capitala Liberiei

Haite de câini au fost văzute mâncând rămăşiţe ale victimelor epidemiei de Ebola în capitala Liberiei
Sursa foto: Foto: Intact Images
28 Aug 2014   •   17:27
Presa internaţională relatează că haite de câini au fost văzute mâncând rămăşiţe ale victimelor epidemiei de Ebola în Monrovia, capitala Liberiei.

Potrivit publicaţiei liberiene The New Dawn, Guvernul liberian a îngropat în grabă cadavrele unor persoane suspectate că au murit din cauza infectării cu Ebola în urmă cu câteva săptămâni, la periferia Monroviei. Mai mulţi câini au fost văzuţi însă scoţând cadavrele din morminte şi mâncând rămăşiţele.

Ministerul Sănătăţii a fost informat în legătură cu acest incident, însă oficialii nu au luat măsuri.

"Suntem foarte dezamăgiţi de Ministerul Sănătăţii, în special de Guvernul care a depus jurământ să ne protejeze. Să îi vedem că acţionează în acest fel este inacceptabil şi noi nu vom mai permite Guvernului să vină să facă astfel de înhumări", a declarat un locuitor.

Medicul Stephen Korsman de la departamentul de virusologie al Universităţii din Cape Town a explicat că şi câinii se pot infecta cu virusul Ebola, dar că "infectarea pare să fie asimptomatică". "Asta înseamnă că animalele nu se vor îmbolnăvi, dar pot reprezenta un risc potenţial în caz de muşcături", a explicat doctorul.
 

 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ebola virus ebola
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close