Antena 3 CNN Externe Hamas a transmis Israelului condiţiile pe care le cere pentru un armistiţiu

Hamas a transmis Israelului condiţiile pe care le cere pentru un armistiţiu

Hamas a transmis Israelului condiţiile pe care le cere pentru un armistiţiu
de N.B.    |    19 Noi 2012   •   16:44

Cu un oficial egiptean pe post de intermediar, Hamas a transmis, luni, o scrisoare prin care comunică în ce condiţii ar accepta un armistiţiu cu Israel, a informat un general egiptean, citat de CNN.

O delegaţie israeliană specială a primit scrisoarea în Cairo de la şeful serviciilor egiptene de securitate, Mohamed Shehta, a mai spus acesta, adăugând că există sentimente de optimism cu privire la negocieri.

Pentru moment, nu au fost transmise detalii cu privire la termenii Hamas şi nici confirmare imediată din partea delegaţilor israelieni.

Mişcarea vine în urma presiunilor diplomatice internaţionale pentru încheierea ostilităţilor, inclusiv un apel al secretarului general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, care a zburat în regiune pentru a cere personal încetarea focului.

Ban se alătură unui cor de voci ale diplomaţilor internaţionali, atât din Occident cât şi din lumea arabă, care cer încetarea focului şi rezolvarea crizei despre care se consideră că ar putea conduce la repetarea conflictului din 2008, când Israel a invadat Fâşia Gaza. Atunci au murit peste 1.400 de persoane.

Citeşte mai multe despre conflictul din Fâşia Gaza aici.

×
Subiecte în articol: conflict armat Fasia Gaza
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close