Antena 3 CNN Externe Haos în principala gară din Budapesta. Imigranţii au scandat "Germania! Germania! Germania!"

Haos în principala gară din Budapesta. Imigranţii au scandat "Germania! Germania! Germania!"

Haos în principala gară din Budapesta. Imigranţii au scandat "Germania! Germania! Germania!"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
02 Sep 2015   •   08:28

Principala gară din Budapesta a fost închisă timp de mai multe ore din cauza sutelor de imigranţi care vor să ajungă în Germania şi Austria. Sute de oameni s-au îmbrâncit cu forţele de ordine în încercarea de a urca în trenuri.

Refugiaţii au fost blocaţi de poliţie, iar autorităţile din ţara vecină au fost nevoite să suspende traficul feroviar şi să evacueze gara.

Tot mai nervoşi, imigranţii au scandat "Germania!" şi "ONU!" şi s-au plâns că au cheltuit sute de euro pe bilete de tren, după ce poliţia le-a spus că vor putea pleca spre vestul Europei. 

Sute de refugiaţi au devenit violenţi în faţa celei mai mari gări din Budapesta după ce autorităţile au blocat accesul pe peroane. Oamenii au fost scoşi cu forţa din gara Keleti şi traficul feroviar a fost suspendat complet timp de câteva ore.

Între timp, alte câteva mii de imigranţi au ajuns ieri în Munchen, iar poliţiştii germani le-au verificat actele imediat după ce au coborât din vagoane.

Şi în Berlin, sute de refugiaţi au campat în faţa Oficiului pentru Sănătate şi Afaceri sociale şi aşteaptă le fie acceptată solicitarea de azil.

Iar criza refugiaţilor este departe de final. Aproape două mii de refugiaţi din Siria şi Irak au ajuns aseară în portul grecesc Pireu şi au ca destinaţie vestul Europei.

Autorităţile de la Bucureşti i-au sfătuit pe românii care vor să ajungă în Viena sau în alte ţări europene să opteze pentru rutele ocolitoare, care să nu presupună schimbarea trenurilor în Budapesta. De asemenea, ei sunt avertizaţi şi de coada de maşini de câţiva kilometri la graniţa austro-ungară, unde au fost impuse controale.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close