Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton vizitează Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord

Hillary Clinton vizitează Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord

Hillary Clinton vizitează Coreea de Sud, pe fondul tensiunilor cu Coreea de Nord
Sursa foto: Hillary Clinton Coreea de Sud
20 Feb 2009   •   12:34

Tensiuni între Coreea de Nord şi de Sud. După ce oficialii de la Phenian au precizat că sunt pregătiţi de un război cu vecinii din sud, Seulul a ameninţat că va viza instalaţiile de rachete ale ţării comuniste. Lucrurile par să se mai fi calmat între cele două state în urma vizitei pe care secretarul de stat american Hillary Clinton a întreprins-o în Coreea de Sud.
Vizita doamnei Clinton face parte din turneul asiatic început luni, în Japonia. Oficialul american este la primul turneu diplomatic pe care îl efectuează de la preluarea funcţiei de şef al diplomaţiei americane. După o oprire în Indonezia, oficialul american a sosit la Seul pentru a detensiona relaţiile dintre cele două ţări. ?Aş dori ca sud-coreeni şi liderii lor să acţioneze cu calm şi determinare în faţa provocărilor şi declaraţiilor inutile din partea Nordului", a spus ea
De cealaltă parte, şeful diplomaţiei de la Seul a dat asigurări că Statele Unite şi Coreea de Sud nu vor permite regimului comunist nord-coreean să îşi continue programul nuclear: ?Ne-am pus de acord să nu acceptăm sub nicio formă ca nord-coreenii să fabrice arme nucleare şi ne angajăm să acţionăm pentru stoparea ambiţiilor nucleare din partea Phenianului?
Regimul comunist nord-coreean, care a efectuat primul său test nuclear în octombrie 2006, s-a angajat din august 2003 în negocieri laborioase în format de şase ţări şi a semnat în 2007 un acord în vederea desfiinţării instalaţiilor sale atomice. Negocierile sunt în impas de mai multe luni din cauza modalităţilor de verificare a denuclearizării.
Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close