Antena 3 CNN Externe Hotărârea de ultimă oră a Germaniei. Vor fi închise frontierele

Hotărârea de ultimă oră a Germaniei. Vor fi închise frontierele

Hotărârea de ultimă oră a Germaniei. Vor fi închise frontierele
13 Sep 2015   •   18:22

Guvernul german a decis să reintroducă provizoriu controalele la frontiera cu Austria, de unde vin zeci de mii de refugiați, suspendând astfel acordurile Schengen privind libera circulație în Europa, au scris duminică ziarele germane Bild și Der Spiegel, preluate de Agerpres.

Potrivit mass media germane, ministrul de interne german Thomas de Maiziere urmează să facă o declarație de presă cu privire la criza refugiaților la orele locale 17:30, potrivit serviciilor sale de presă.

Toți polițiștii federali au fost plasați în stare de alertă, scrie Der Spiegel pe site-ul său și "toți polițiștii disponibili vor fi trimiși în landul Bavaria pentru a închide frontierele". Potrivit Der Spiegel, cancelarul german Angela Merkel l-a informat deja telefonic pe omologul austriac Werner Faymann despre noile măsuri.

"Germania își închide frontierele cu Austria", scrie la rândul său pe pagina online cotidianul Bild.

AFP amintește că, în numai două săptămâni, 63.000 de refugiați au ajuns la Munchen, din care 13.000 au sosit doar sâmbătă, orașul din sudul Germaniei ajungând la punctul de saturație. În noaptea de sâmbătă spre duminică, unii refugiați, care au venit cu trenul din Austria după ce au traversat Balcanii, s-au văzut nevoiți să doarmă sub cerul liber și chiar pe jos.

Germania, care se așteaptă în acest an la o cifră-record de 800.000 de solicitanți de azil, se confruntă cu un aflux fără precedent de refugiați, mai ales după ce a decis să nu-i mai returneze pe refugiații sirieni în țările prin care au intrat în Uniunea Europeană, unde aceștia ar fi trebuit să se înregistreze, potrivit Regulamentului Dublin.

×
Subiecte în articol: Germania frontiere criza imigranţilor
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close