Antena 3 CNN Externe Hotelul în care a fost cazat britanicul decedat joi la Skopje a fost sigilat, iar personalul izolat

Hotelul în care a fost cazat britanicul decedat joi la Skopje a fost sigilat, iar personalul izolat

Hotelul în care a fost cazat britanicul decedat joi la Skopje a fost sigilat, iar personalul izolat
Sursa foto: Foto: nydailynews.com
10 Oct 2014   •   11:43

Hotelul în care a fost cazat britanicul care a murit joi într-un spital din Skopje la câteva ore după internare a fost sigilat, iar autorităţile verifică dacă decesul a fost cauzat de virusul care provoacă Ebola.

De asemenea, un alt cetăţean britanic şi personalul hotelului au fost izolaţi, informează Reuters.
 
Britanicul decedat sosise din Marea Britanie la 2 octombrie, iar joi după amiază (9 octombrie) s-a prezentat la spital, murind câteva ore mai târziu, a precizat un oficial din Ministerul macedonean al Sănătăţii. Dr. Jovanka Kostovska, membră în comisia pentru boli infecţioase din cadrul ministerului, a spus că bărbatul avea febră, vărsături și hemoragie internă şi că starea lui s-a deteriorat rapid.

Pe fondul temerilor că boala se poate răspândi în Europa, Kostovska a declarat într-o conferinţă de presă că 'acestea sunt, toate, simptome ale Ebola, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la acest pacient'. Sânge și probe de țesuturi vor fi trimise în Germania pentru teste.

Deși autoritățile medicale nu au confirmat că pacientul a murit de Ebola, ca o măsură de precauţie, pe baza protocolului impus de Organizaţia Mondială a Sănătății, au fost luate toate măsurile ca şi cum pacientul suferea de o boală foarte contagioasă, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului.

Nu este clar dacă bărbatul a călătorit recent în Africa de Vest, unde Ebola a ucis aproape 4.000 de oameni din luna martie, în cea mai mare epidemie înregistrată.

Autorităţile macedonene nu au făcut publică identitatea britanicului, precizând doar că este născut în 1956.

 

×
Subiecte în articol: Ebola
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close