Antena 3 CNN Externe Imaginea care arată ce s-a întâmplat în Coreea de Nord la 10 minute de la EXECUŢIE. "A dispărut de peste tot"

Imaginea care arată ce s-a întâmplat în Coreea de Nord la 10 minute de la EXECUŢIE. "A dispărut de peste tot"

Imaginea care arată ce s-a întâmplat în Coreea de Nord la 10 minute de la EXECUŢIE. "A dispărut de peste tot"
de O.P.    |    13 Dec 2013   •   07:48

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat joi la scurt timp după ce a fost condamnat la moarte de către un tribunal militar special, a anunţat vineri agenţia oficială de presă KCNA, care îl numeşte "trădător".

Potrivit site-urilor sud coreene, la scurt timp de la anunţarea execuţiei, toate fotografiile în care apărea unchiul liderului nord corean au fost "retuşate" şi "despovărate" de personajele care puteau dăuna imaginii liderului suprem.


Îndepărtarea acestui demnitar, precum şi executarea a doi dintre consilierii săi apropiaţi au fost anunţate săptămâna trecută de serviciul de informaţii sud-coreean.

La aproape doi ani după succesiunea la putere a lui Kim Jong-un, în vârstă de 30 de ani, această epurare la nivel înalt ar trebui să îi permită acestuia să strângă rândurile în jurul său în faţa Coreei de Sud şi occidentalilor care acuză Phenianul că construiesc rachete intercontinentale cu capacitate nucleară, susţin experţii.

 

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close