Antena 3 CNN Externe Imaginea disperării: Sute de greci s-au bătut pentru o pungă de legume gratuite, pe străzile Atenei

Imaginea disperării: Sute de greci s-au bătut pentru o pungă de legume gratuite, pe străzile Atenei

Imaginea disperării: Sute de greci s-au bătut pentru o pungă de legume gratuite, pe străzile Atenei
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
07 Feb 2013   •   17:27

Sute de greci s-au călcat în picioare, miercuri, la Atena, pentru  alimente gratuite, o persoană fiind rănită în îmbulzealea creată în momentul în care, dintr-un camion, au fost împărţite pungi cu legume şi fructe, scrie Daily Mail.

Revoltaţi costurile ridicate de producţie impuse, fermierii greci au împărţit trecătorilor peste 50 de tone de legume şi fructe.

Acţiunea a cauzat haos în capitala Greciei, sute de greci înghesuindu-se la hrana oferită gratis.

"Aceste imagini mă scot din sărite. Sunt supărat pentru un popor mândru care nu are mâncare şi nu îşi poate permite să aibă căldură”, a declarat Kostas Barkas, un parlamentar al partidului de stânga Syriza.

Alţi parlamentari au caracterizat pozele drept imaginea unor “oameni aflaţi pe culmile disperării” şi au deplâns “tristeţea unui popor mândru care a sfârşit în acest mod”.

“Este dificil. Nu mi-am imaginat niciodată că voi ajunge aici”, a declarat Panagiota Petropoulos (65 de ani), care se străduieşte să supravieţuiască cu o pensie de 530 de euro lunar, din care plăteşte 300 de euro chirie.

Nivelul de trai a scăzut considerabil în Grecia. 2013 este cel de-al şaselea an consecutiv în care ţara este în recesiune. Morgan Stanley estimează că nici în 2014 economia elenă nu va înregistra creştere.



×
Subiecte în articol: Grecia
Parteneri
Bani de la stat pentru tinerii care își găsesc un loc de muncă
x close