Antena 3 CNN Externe Imaginea realizată de sateliţi care dezvăluie planurile nord-coreenilor. Când va lansa Coreea de Nord o rachetă

Imaginea realizată de sateliţi care dezvăluie planurile nord-coreenilor. Când va lansa Coreea de Nord o rachetă

Imaginea realizată de sateliţi care dezvăluie planurile nord-coreenilor. Când va lansa Coreea de Nord o rachetă
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
30 Noi 2012   •   10:16
Experţii care au analizat imaginile prin satelit din Coreea de Nord susţin că pregătirile sunt în curs în acest stat pentru un test de rachetă cu rază lungă de acţiune. Testul ar putea avea loc începând de săptămâna viitoare, relatează AFP.

"Dacă Phenianul nu şi-a schimbat practicile în privinţa pregătirii unei lansări, ar trebui să fie pregătit să lanseze o rachetă încă de la sfârşitul primei săptămâni din decembrie", susţine Nick Hansen, expert în analiza imaginilor prin satelit.

Potrivit analistului, remorcile folosite pentru transportarea primelor două etaje ale unei rachete Unha-3 sunt parcate în apropierea unei clădiri mari, la Sohae. Acesta "este un indiciu clar că etajele rachetei sunt inspectate înainte de a fi duse lângă rampa de lansare, pentru un eventual tir", spune Hansen.



Imagini capturate la începutul săptămânii de operatorul comercial de imagini prin satelit DigitalGlobe Inc arată o reluare a activităţii la Sohae (nord-vest), unde a avut loc lansarea ratată a unei rachete în aprilie 2012.

Consiliul de Securitate al ONU a avertizat Phenianul în legătură cu un eventual tir.

Nord coreenii încearcă de mai multe decenii să îşi perfecţioneze tehnologia în acest domeniu. Testele sale s-au dovedit însă prea puţin concludente.

În perioada 2006-2009, Phenianul a realizat două teste nucleare care i-au adus sancţiuni grele votate de Consiliul de Securitate al ONU.




×
Subiecte în articol: Coreea de Nord lansare racheta
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close