Antena 3 CNN Externe Imagini apocaliptice după cutremurul din Croația. Cum arată o casă distrusă în doar cinci secunde

Imagini apocaliptice după cutremurul din Croația. Cum arată o casă distrusă în doar cinci secunde

La două zile de la cutremur, Croația arată ca după război. Casele arată de parcă ar fi bombardate, au zidurile căzute şi sunt fără acoperișuri. Seismul de 6,4 pe scara Richer a ţinut aproximativ cinci secunde, a ucis şapte oameni şi a rănit zeci de persoane.

Imagini apocaliptice după cutremurul din Croația. Cum arată o casă distrusă în doar cinci secunde
de Vlad Ungar    |    31 Dec 2020   •   12:25

Prim-ministrul croat a anunțat că seismul de marți a fost unul dintre cele mai puternice din istoria țării și că în regiunea afectată, situația este groaznică.

Oamenii din localitățile  aflate foarte aproape de epicentru spun că și acum mai tremură pământul.

De altfel, un alt seism cu magnitudinea de 3,7 a avut loc chiar în această dimineață în aceeași zonă.

Trimisul special Antena 3 în Croaţia, Vlad Ungar vă prezintă cum arată o casă doborâtă de cutremur.

''Am simţit şi noi destul de tare acest cutremur care s-a petrecut în această dimineaţă. Locul în care noi ne aflăm acum este Prekopa, o localitate care se află la sud de Zagreb, Capitala Croaţiei. Când ajung aici, până şi salvatorii, poliţiştii şi pompierii îşi fac cruce şi se întreabă cum au reuşit să iasă din case oamenii care locuiau aici. Au fost extrem de afectate locuinţele mai multor familii şi s-au prăbuşit efectiv în timpul seismului.

Am stat de vorbă cu oamenii care locuiau în această zonă şi mi-au spus că au simţit destul de tare cutremurui. Spre exemplu, aceasta era intrarea în casă. În momentul în care s-a produs cutremurul, matorii povestesc, că primul lucru a fost să se dârâme această parte de intrare, iar mai apoi etajul clădirii, pentru că este o vilă, chiar dacă acum pare o casă cu un singur etaj, nivelul unu efectiv s-a prăbuşit, iar etajul a căzut peste.

Au fost momente extrem de tensionate, de panică pentru oamenii care locuiesc în această zonă şi ne povesteau, că deşi au pierdut totul sunt bucuroşi că sunt sănătoşi şi că pot să meargă mai departe. Această familie a fost evacuată imediat  Au fost duşi într-o zonă, pe un câmp din apropierea acestei localităţi, unde au fost amplasate mai multe corturi şi containere ca să poată să stea acolo în perioada următoare.

Priviţi aceste imagini! Ferestrele au fost efectiv smulse. Atât a fost de puternic cutremurul şi totul a durat patru sau cinci secunde. Au fost replici în zilele următoare, iar în această localitate în care noi ne aflăm acum, de fiecare dată când este un seism, mă refer la cel din această dimineaţă, şi la cel de ieri, oamenii îl simt destul de tare. Seismologii spun că această localitate, Prekopa din care noi transmitem acum, este foarte aproape de epicentru.

Priviţi cum gardul efectiv a fost culcat la pământ. Vedeţi şi cum arată camera de la etaj, doar că nivelul unu al clădirii nu mai este, s-a fărâmiţat cu totul, iar în această cameră a mai rămas doar bradul împodobit de sărbători.

Dacă nu ar fi fost zgudut pământul, marţi, probabil că acum o familie ar fi stat fericită în acea cameră şi s-ar fi bucurat de sărbători'', a spus Vlad Ungar, reporter Antena 3.

×
Subiecte în articol: cutremur Croatia casa
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close