Antena 3 CNN Externe În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt puşi pe lista de aşteptare. Când le vine rândul, se prezintă singuri

În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt puşi pe lista de aşteptare. Când le vine rândul, se prezintă singuri

În Norvegia, dacă nu mai sunt locuri în închisoare, condamnaţii sunt puşi pe lista de aşteptare. Când le vine rândul, se prezintă singuri
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Apr 2017   •   11:13

În Norvegia, condamnaţi sunt înscrişi pe o listă de aşteptare, iar când le vine rândul, se prezintă la penitenciar de bună voie. Este cazul celor care au primit pedepse mici. S-a ajuns la această măsură pentru a se evita suprapopularea închisorilor, potrivit gandul.info.

Cu aceeași problemă se confruntă și România însă, aici este o politică de stat care nu permite ca într-o celulă să fie mai mult de o persoană, chiar dacă sunt şi celule care cu locuri duble sau triple.

În Norvegia, nu este vorba despre criminali periculoşi, ci de persoane care au comis infarcţiuni pedepsite cu cel mult 1 an de detenţie. Cât timp aşteaptă eliberarea unui loc în penitenciar, cei condamnaţi îţi pot continua activităţile zilnice.

O altă preocupare a autorităţilor norvegiene este eliminarea formării subculturii de penitenciar care se dezvoltă mai ales în dormitoare cu un mare numar de paturi şi care poate duce la dobândirea de noi deprinderi infracţionale.

Odată intrat în închisoare, un deţinut beneficiază de sprijin ca după ce își ispășește pedeapsa să se poată reintegra în societate. Este ajutat financiar în primele trei luni după eliberare, în paralel cu oferirea unor locuri de muncă.

×
Subiecte în articol: condamnati inchisoare
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close