Antena 3 CNN Externe În statele dezvoltate, 10% dintre copii sunt maltrataţi

În statele dezvoltate, 10% dintre copii sunt maltrataţi

În statele dezvoltate, 10% dintre copii sunt maltrataţi
03 Dec 2008   •   15:06

Fizic şi psihic, 10% dintre copiii care locuiesc în ţările dezvoltate sunt ţinte ale maltratării, potrivit unui studiu publicat miercuri în revista britanică medicală The Lancet. Richard Horton, redactorul şef al revistei, arată că maltratarea celor mici este "o problemă de sănătate publică mult mai importantă decât pare". Aşa cum orice specialist o poate confirma, experienţele grave din copilărie au urmări pe viaţă. Pe lângă urmele fizice, bătaia nu duce doar la frustrare şi nedreptate în inima unui copil sau adolescent.
Cu cât "sfânta bătaie" e mai violentă, cu atât creşte ura şi frustrarea într-un suflet de copil. După ce sunt disciplinaţi cu cureaua, mulţi copii se simt umiliţi şi neajutoraţi, iar principala lecţie pe care o învaţă este ca data viitoare să aibă grijă să nu mai fie prinşi greşind. Un alt efect secundar al bătăii este că educaţia prin bătaie poate duce la concluzia greşită că lovirea cuiva este o metodă acceptată de rezolvare a problemelor.
Ruth Gilbert, de la University College din Londra, este cea care declară că, anual, 10% dintre copii sunt maltrataţi, sub diferite forme, de la maltratare fizică şi psihică la neglijenţă sau abuz sexual. Studiul precizează că statisticile oficiale din ţările dezvoltate prezintă cifre mult mai scăzute, care indică un procent cuprins între 1,5/% şi 5%. De fapt, numai în Marea Britanie, aceste forme de abuz ar afecta aproximativ un milion de copii.
Cifrele au fost obţinute de cercetători din universităţile britanice şi americane, prin coroborarea altor studii realizate în ţările dezvoltate din Europa Occidentală, America de Nord, Australia, Noua Zeelandă şi Japonia. Ei au chestionat numeroase persoane pentru a afla dacă au fost maltratate în copilărie. De asemenea, mulţi părinţi au fost intervievaţi privind metodele disciplinare adoptate în relaţia cu copiii.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: educatie copii studiu
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close