Antena 3 CNN Externe În urma unei căzături, un copil a descoperit o fosilă veche de peste 1 milion de ani - VIDEO

În urma unei căzături, un copil a descoperit o fosilă veche de peste 1 milion de ani - VIDEO

În urma unei căzături, un copil a descoperit o fosilă veche de peste 1 milion de ani - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
19 Iul 2017   •   23:37

Jude Sparks este un copil de 9 ani, care a făcut o descoperire impresionantă. Copilul se juca împreună cu fratele său mai mic, când a căzut și a dat peste o fosilă.

„Avea însă o formă ciudată. Pur şi simplu am ştiut că nu e ceva ce găseşti în mod obişnuit”, a declarat Jude, acum în vârstă de zece ani, în cadrul unui interviu la New York Times.

Atunci, părinții băiatului au luat legătura cu profesorul de biologie al Universităţii New Mexico, Peter Houde, care a recunoscut imediat ce au descoperit aceştia: tânărul Jude se împiedicase de rămăşiţele fosilizate ale unui Stegomastodon.

Acesta a explicat că rămăşiţele preistorice sunt atât de fragile încât acestea se dezintegrează imediat după ce eroziunea solului le expune elementelor din natură.

Animalul ale cărui fosile au fost excavate a trăit acum aproximativ 1,2 milioane de ani, fiind un mamifer elefantin - dintr-o familie diferită de a mastodonţilor, dar similară ca asemănare. Acest mamifer a trăit în ultimele câteva milioane de ani şi este posibil să fi fost vânat de primii oameni. 

×
Subiecte în articol: copil cazut descoperit
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close