Antena 3 Externe A fost inaugurată cea mai lungă autostradă din lume

A fost inaugurată cea mai lungă autostradă din lume

de Alexandra Ionescu    |    05 Iul 2021   •   11:06
A fost inaugurată cea mai lungă autostradă din lume
Sursa foto: Facebook/ Kembaraku

Cea mai lungă autostradă din lume a fost deschisă în totalitate traficului miercuri, 30 iunie, din cei 2.800 de kilometri 500 de kilometri traversând deşertul.

Autoritățile chineze anunșă oficial că este clasificată drept cea mai lungă autostradă din lume prin deșert și unește capitala Beijing de provincia Xinjiang.

Ultima porțiunea a Beijing-Urumqi Expressway, situată în provincia autonoma uigura din Xinjiang, a fost deschisa oficial miercuri, 30 iunie.

500 de kilometri din ruta de mare viteză traversează deșertul Gobi, arată agenția de presă Xinhua, controlată de statul chinez.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Constructorii mai arată că noua rută scurtează distanța între Beijing si Urumqi cu 1.300 de kilometri.

În afară de Xinjiang, autostrada mai traversează încă patru regiuni cu statut de provincie din nordul și nord-vestul Chinei: Hebei, Shanxi, Mongolia Interioară și Gansu. Costul total al lucrărilor n-a fost făcut public de autoritățile din China.

Datorită faptului că reduce distanța de conducere, autostrada a devenit cel mai rapid pasaj rutier din partea de nord-vest, nord şi nord-est a ţării.

Traseul, numerotat G7, este una dintre cele şapte autostrăzi naţionale care leagă Beijingul de alte oraşe importante în cadrul planului naţional de autostrăzi.

Se dorește ca această autostradă să sporească comunicarea și dezvoltarea socială și economică între Xinjiang şi alte părţi ale Chinei.

Mai mult de atât atât, traseul G7 este cea mai convenabilă rută de la portul uscat Khorgas din Xinjiang până la portul de coastă Tianjin al Mării Galbene.

 

×
Subiecte în articol: autostrada China Beijing

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close