Antena 3 CNN Externe Încă o ţară europeană a adoptat legea care permite căsătoria cuplurilor de acelaşi sex

Încă o ţară europeană a adoptat legea care permite căsătoria cuplurilor de acelaşi sex

Încă o ţară europeană a adoptat legea care permite căsătoria cuplurilor de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: flickr.com
12 Iul 2017   •   22:14

Parlamentul Maltei a votat miercuri, aproape în unanimitate, o lege ce deschide calea căsătoriilor cuplurilor de acelaşi sex, la trei ani după crearea unei uniuni civile.

Este vorba, după cum remarcă agenţia menţionată, de o revoluţie în această ţară cu 430.000 de locuitori, unde catolicismul este religie de stat, divorţul nu a fost autorizat decât în 2011 şi unde avortul rămâne ilegal. 

Cel mai mic stat al Uniunii Europene, Malta devine astfel cea de-a 25-a ţară care va permite căsătoria cuplurilor homosexuale şi a 15-a din Europa. 

Premierul laburist maltez, Joseph Muscat, promisese că această lege va fi prima din noul său mandat, recâştigat în urma alegerilor legislative din iunie în ciuda acuzaţiilor de corupţie la adresa anturajului său. 

"Este un vot istoric. Asta arată că democraţia noastră şi societatea noastră au atins un anumit grad de maturitate şi că putem toţi să spunem că suntem egali", a declarat Muscat, după adoptarea textului. 

Biserica Catolică s-a opus ferm textului, dar dezbaterile din Parlament s-au axat în principal pe probleme de semantică. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Malta casatorie Europa
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close